Ανακοινώσεις  
Δηλώσεις Μαθημάτων (24/03/2020)
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (22/03/2020)
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (14/03/2020)
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ TOY TOMEA (11/03/2020)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΕΙ-ΟΑΕΔ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020 (NEW) (11/03/2020)
Προαπαιτούμενα-Αλυσίδες Μαθημάτων (new) (09/03/2020)
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΔΑ (ΕΠΕΙΓΟΝ) (25/02/2020)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020 (20/02/2020)
Δήλωση κύκλου σπουδών ΤΕΙ (29/01/2020)
Αντιστοιχίσεις (Νέο) (19/01/2020)
Erasmus+/Kλασική κινητικότητα χειμ. εξ. 2020 (13/01/2020)
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Επικαιροποίηση new) (11/12/2019)
ERASMUS+ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019-2020 (05/11/2019)
Πρόγραμμα ακαδημαϊκού έτους 2019-20 (05/10/2019)
ERASMUS+/ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019-2020 (12/06/2019)
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (08/05/2019)
Σχετικά με απλά μαθήματα του παλαιού προγράμματος (ΤΕΙ) που αντιστοιχήθηκαν με μικτό μάθημα (new) (21/03/2019)
Διπλωματική εργασία (31/01/2019)
Αντιστοιχίσεις μαθημάτων παλιού-νέου προγράμματος (25/09/2018)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (15/07/2018)
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (09/03/2015)
Πειθαρχικά παραπτώματα σπουδαστών (24/04/2013)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (14/02/2012)
 Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΔΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΣΠΑ

Εδώ θα βρείτε τις τελευταίες ενημερώσεις  για την Πρακτική Ασκηση με ΕΣΠΑ και εκτός του ΕΣΠΑ.  Παρακαλώ διαβάστε όλο το κείμενο με προσοχή.  Αυτά έχουν αναρτηθεί απο τον Κο Καρκαλούζο και στο Moodle ·    
Όλοι οι φορείς πρακτικής άσκησης που θα συνεργαστούν μαζί μας θα είναι εγγεγραμμένοι στον ATLAS.
·        Η εγγραφή στον ATLAS είναι υποχρεωτική για την πρακτική ΕΣΠΑ και προαιρετική για την πρακτική χωρίς ΕΣΠΑ.
·        Επειδή όμως απαιτείται να είναι ο φορέας νόμιμη επιχείρηση και η εγγραφή των εταιρειών στον ATLAS απαιτεί και την προσκόμιση εγγράφων νομιμότητας θα χρησιμοποιήσουμε την εγγραφή της θέσης στον ATLAS ως αποδεικτικό στοιχείο νομιμότητας της επιχείρησης.
·        ΟΙ φοιτητές οδοντικής τεχνολογίας, αισθητικής και κοσμητολογίας, οπτικής και οπτομετρίας εφόσον απαιτεί η κατεύθυνσή τους και έγγραφα πιστοποίησης πτυχίου και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος θα τα ανεβάσουν και αυτά μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα στο moodle.
·        Στη φόρμα αίτησης φορέα Πρακτικής άσκησης δεν παίρνει το αρχικό 0 όπου υπάρχει. Δεν πειράζει γράψτε τον υπόλοιπο αριθμό.
·        Όταν ανεβάζετε συνοδευτικά έγραφα ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχετε συμπληρωμένες όλες τις σελίδες εκτός από την παράγραφο του επόπτη.  ·        Οι ασκούμενοι σε κέντρα αισθητικής και καταστήματα οπτικών θα πρέπει να ανεβάσουν και πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του επόπτη φορέα που έχουν δηλώσει. Αυτό ισχύει και για ΕΣΠΑ και χωρίς ΕΣΠΑ.
·        Ολο οι φορείς θα είναι στον ΑΤΛΑΣ.
·         Ήδη έχετε αρχίσει να ανεβάζεται τα λεγόμενα "συνοδευτικά έντυπα" του ΕΣΠΑ και παρατηρώ ανεξήγητες ελλείψεις και λάθη
. ·        Στο 4ο ΣΤΑΔΙΟ στο moodle έχω ανεβάσει (εδώ και πολύ καιρό) ένα αναλυτικό παράδειγμα.
·        Μελετήστε το. Ότι υπάρχει εκεί θα πρέπει να γράψετε και εσείς. Δεν δικαιολογείτε καμία έλλειψη.
Προσοχή.
 1. Θα αφήνετε κενό τον επόπτη ΔΕΠ τον οποίο θα προσθέτω εγώ.
 2. Θα βάζετε κάθε φορά ως ημερομηνία την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα που το υποβάλλεται σε εμένα.
ΛΗΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΔΑ - ΕΣΠΑ
Κάθε χρόνο είμαι υποχρεωμένος ως ακαδημαϊκός υπεύθυνος για την πρακτική άσκηση να στέλνω μία αναλυτική έκθεση προς την διοίκηση του Πανεπιστημίου, δηλαδή το γραφείο πρακτικής άσκησης του ΠΑΔΑ για τα πεπραγμένα του έτους που πέρασε. Επιπλέον το τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών πρέπει να έχει μια λεπτομερή εικόνα της πρακτικής άσκησης για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση από την οποία περνά κατά διαστήματα. Για τον λόγο αυτό θα παρακαλούσα όλοι οι φοιτητές που ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια ικανοποίησης που έχουν φτιαχτεί χωριστά για κάθε κατεύθυνση και βρίσκονται στην ιστοσελίδα της πρακτικής άσκησης bisc.practice.gr. Όσοι από εσάς (είστε οι περισσότεροι) το έχετε ήδη κάνει δεν χρειάζεται να το κάνετε πάλι. Ήδη έχετε αρχίσει να ανεβάζετε τα λεγόμενα "έντυπα" του ΕΣΠΑ και παρατηρώ ανεξήγητες ελλείψεις και λάθη. Στο 4ο ΣΤΑΔΙΟ στο moodle έχω ανεβάσει (εδώ και πολύ καιρό) ένα αναλυτικό παράδειγμα. Μελετήστε το. Ότι υπάρχει εκεί θα πρέπει να γράψετε και εσείς. Δεν δικαιολογείτε καμία έλλειψη.  Η πρώτη σελίδα των "συνοδευτικών εντύπων ΕΣΠΑ" είναι η βεβαίωση αποδοχής. Αυτή η σελίδα είναι κοινή για τους φοιτητές με ΕΣΠΑ και χωρίς ΕΣΠΑ. Η μόνη διαφορά είναι ότι η βεβαίωση αποδοχής για τους φοιτητές ΕΣΠΑ έχει το λογότυπο του πανεπιστημίου και  τα λογότυπα ΕΣΠΑ στο κάτω μέρος. Αυτά τα δύο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στη βεβαίωση αποδοχής για πρακτική εκτός ΕΣΠΑ.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
Μερικές συμβουλές για την ορθή συμπλήρωσή της βεβαίωσης αποδοχής.
 • Στην  σελίδα ζητά το όνομα του Νόμιμου Εκπροσώπου. Θα πρέπει να ξέρετε ότι για να μπει η σφραγίδα ενός ιδιωτικού οργανισμού θα πρέπει να αναγράφεται στο ίδιο κείμενο το όνομα του Νόμιμου Εκπροσώπου. Π.χ. για το ΠΑΔΑ αυτός είναι Ο Πρύτανης για κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ο Διοικητής και για κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ο CEO (manager - διοικητής). Ρωτήστε το όνομα του Νόμιμου Εκπροσώπου του οργανισμού που έχετε μιλήσει πριν συμπληρώστε τα έντυπα, αν και πολλές φορές (δημόσια νοσοκομεία) είναι εύκολο να βρεθεί και στο web.
 • Στο όνομα το επόπτη θα γράψετε το όνομα του επιστήμονα που θα σας επιβλέπει. Είναι πτυχιούχος ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ) ή νόμιμος αδειούχος εργαστηρίου (για την περίπτωση των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων). Θα γράψετε σωστά την ιδιότητα του π.χ. τεχνολόγος ακτινολόγος.
 • Θα γράψετε το όνομα σας σωστά και τις ημερομηνίες έναρξης λήξης (15/2/2020 - 15/6/2020 ή 1/2/2020 - 1/6/2020).
 • Από κάτω ζητάει το έντυπο να γράψετε τα καθήκοντα σας κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Θα γράψετε δύο - τρεις σειρές. Δεν είναι αποδεκτές φράσεις της μορφής "υπηρεσίες αισθητικής". Στον ATLAS οι εταιρείες που αναρτούν θέσεις πρακτικής άσκησης είναι υποχρεωμένες να γράφουν δύο λόγια για τα καθήκοντα των ασκούμενων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κείμενο.
 • Θα βάζετε κάθε φορά ως ημερομηνία την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα που το υποβάλετε σε εμένα.
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ. Αν είχατε παρακολουθήσει την διαδικασία αυτή πέρσι, παρόλο που εφαρμόστηκε το ίδιο και πέρσι πολλές συμβάσεις είχαν λάθη και γύρισαν πίσω. Πέρσι είχαμε 125 ασκούμενους, φέτος 320!

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΣΠΑ
Τα συνοδευτικά έντυπα ΕΣΠΑ είναι η δεύτερη και τρίτη σελίδα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της πρακτικής άσκησης (συμβάσεις ΕΣΠΑ). Μερικές οδηγίες για την συμπλήρωσή τους.
 • Θα αφήνετε κενό τον επόπτη ΔΕΠ τον οποίο θα προσθέτω εγώ. Εγώ θα γράφω το όνομα του επόπτη και εσείς θα συμπληρώνετε τα υπόλοιπα. Π.χ. θα γράφετε στην ιδιότητα τι είδος εκπαιδευτικός είναι π.χ. Αναπληρωτής καθηγητής. Όλα τα στοιχεία του θα τα βρίσκετε στην ιστοσελίδα του τμήματος. Εάν δεν υπάρχει κάποιο τηλέφωνο του θα γράφετε το τηλέφωνο της γραμματείας της κατεύθυνσης σας, εάν δεν ξέρετε ούτε αυτή το τηλέφωνο της γραμματείας του τμήματος.
 • Θα γράψετε το δικό σας ΑΜΑ (όχι των γονιών σας). Εάν δεν έχετε θα πάτε στο ΙΚΑ Αιγάλεω να βγάλετε άμεσα. Εάν πάτε στο ΙΚΑ της περιοχής σας θα σας ζητήσουν σύμβαση και θα καθηστερήσετε.
 • Θα γράψετε λογαριασμό τραπέζης όπου είστε δικαιούχοι.
 • Προσοχή στην αναγραφή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.
 • Στη τρίτη σελίδα θα γράψετε τα στοιχεία του επόπτη επιστήμονα από τον φορέα σας. Ζητήστε να μάθετε τα ακριβή του στοιχεία (ιδιότητα, email και άλλα).
ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ
Στην ιστοσελίδα πρακτικής ανέβηκαν οι ανανεωμένες λίστες των δικαιούχων φοιτητών πρακτικής άσκησης ΕΣΠΑ, χωρίς ΕΣΠΑ αλλά και δημοσίου. Δείτε ποιές αλλαγές σας αφορούν. Η λίστα των δικαιούχων δημοσίου θα ανανεώνεται συχνά.

^ Αρχή Σελίδας